Foto: LETA

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola nav piekritusi Latvijas Bankas augsta ranga darbinieku Andri Ņikitinu virzīt par Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) vadītāja vietnieku, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Līdz ar to raidījums apšauba, vai konkursā uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu Ņikitinam varētu izdoties ieņemt kāroto amatu. "De facto" norāda, ka viņa izredzes uzvarēt mazina prognozes, ka komisija finanšu ministrei piedāvās pašai izvēlēties starp atlikušajiem kandidātiem.

No VID ģenerāldirektora amata 19 kandidātiem palikuši trīs: apdrošināšanas speciāliste Ilze Cīrule, auditorfirmas "Deloitte" nodokļu eksperts Kaspars Rumba un Latvijas Bankas Finanšu stabilitātes pārvaldes vadītāja vietnieks Andris Ņikitins. Par Ņikitinu esot panākta politiskā vienošanās un viņš tiekot piesaukts kā favorīts.

Raidījums vēstī, ka Latvijas bankā Ņikitins strādājot jau 12 gadus, bet pirms dažiem mēnešiem viņam bijusi ne pārāk veiksmīga saskarsme ar finanšu ministri. Viņa kandidatūra tika piedāvāta FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatam. , bet Ņikitins tālāk virzīts netika.

Pats Ņikitins domājot, ka toreiz viņam pietrūcis politiskā atbalsta. Politiskās aizmugures viņam joprojām neesot, taču ir Latvijas Bankas prezidenta atbalsts.

Savukārt Reizniece-Ozola uzsver, ka viņai neesot neviena favorīta no visiem tālāk tikušajiem kandidātiem. "Man šķiet, viņiem visiem ir labas pozīcijas un ir daudz maz līdzvērtīgi," tā finanšu ministre. Viņa gan atzīst, ka, lai gan pretendentus vērtē komisija, galavārds jebkurā gadījumā būs viņai:

Visai ticama patlaban esot versija, ka komisija uz sarunu ar ministri varētu virzīt visus trīs kandidātus. Tāpat tuvākajās nedēļās Saeimai būs jābalso par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieka amata kandidāti Guntu Razāni.

VID ģenerāldirektora atlases komisijas darbs ir pagarināts līdz 1.novembrim, taču neoficiāli tā sola darbu pabeigt jau nākamnedēļ. Tāpēc lēmums par jauno nodokļu administrācijas vadītāju valdības darba kārtībā teorētiski varētu nonākt jau novembra sākumā, ziņo raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!