Foto: Reuters/Scanpix

Kanāda gatavojas darbam Latvijā nosūtīt savu aizsardzības atašeju, kurš Rīgā varētu ierasties nākamā gada jūlijā vai augustā, noskaidroja aģentūra LETA.

Paredzēts, ka pulkvedim darbā palīdzēs arī administratīvais asistents. Paša atašeja uzdevums būs koordinēt militārās aktivitātes kopā ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, sniedzot atbalstu vai informāciju no Kanādas puses.

Tāpat atašejs pārstāvēs Kanādas bruņotos spēkus dažāda veida ceremonijās un notikumos.

Jau vēstīts, ka Kanādas bruņoto spēku komandieris Džonatans Vānss iepriekš Ādažu bāzē žurnālistiem pastāstīja, ka Kanādas vadīto daudznacionālo bataljona kaujas grupu veidos 455 Kanādas karavīri.

Pārējās bataljona veidošanā iesaistītās valstis pašas varēs izlemt, cik karavīru sūtīt uz Latviju. "Mums nav noteikts procentuālais sadalījums katrai valstij. Tas atkarīgs no iespējām un vēlmes. Šobrīd varu teikt, ka tie būs aptuveni 1000 karavīri - ar dažādām iespējām šajā grupā," iepriekš norādīja Vānss.

"Domāju, ka karavīri sāks ierasties nākamajā pavasarī, ap maiju, un līdz agram rudenim plānojam izvietoties. Mēs nevedīsim tehniku, kas ļoti atšķirsies no tā, kas ir Latvijā. Patlaban nevaru pateikt, kas brauks un ko atvedīs, bet rezultāts būs uzticama kaujas grupa ap 1000 karavīriem, kas būs pievienoti Latvijas armijai," paziņoja Kanādas bruņoto spēku komandieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!