Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija rosinās apspriest iespēju izveidot centralizētu datubāzi, kurā būtu apkopota informācija par politiski nozīmīgām personām.

Par iespēju veidot šādu datubāzi plānots komunicēt ar Finanšu ministriju, trešdien komisijas sēdē, kurā par politiski nozīmīgu personu identifikāciju informēja "Swedbank" pārstāvji, pauda komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V). Viņš norādīja, ka pagaidām nesola konkrētu gala lēmumu šajā jautājumā, jo vēl ir jānoskaidro atbildīgo institūciju nostāja.

Šāds solis atvieglotu darbu bankām, palīdzētu īstenot politiski nozīmīgu personu regulējuma mērķus, tostarp mazinātu korupcijas iespējas, norādīja Latkovskis.

"Swedbank" pārstāvji arī izteica priekšlikumu likumā paplašināt to personu loku, kuras var sniegt apstiprinājumu par sadarbības sākšanu vai turpināšanu ar politiski nozīmīgām personām. Pašlaik noteiktais, ka to var darīt valdes locekļi, pārāk ierobežo procesa raitumu, skaidroja bankas pārstāvji.

Komisijas izbraukuma sēdē "Swedbank" telpās šodien tika spriests par darījumu uzraudzību un padziļinātu klienta izpēti attiecībā uz politiski nozīmīgu personu, tās ģimenes locekli un ar to cieši saistītu personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!