Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu pret vairākiem kāda svaigas gaļas importa uzņēmuma pārstāvjiem, kuri turēti aizdomās par grāmatvedības dokumentu slēpšanu un viltošanu mantkārīgā nolūkā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Likumsargi aizturējuši četras personas – 1962. gadā un 1987. gadā dzimušus vīriešus un 1964. gadā un 1976. gadā dzimušas sievietes. Visiem aizdomās turētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija informē, ka aizdomās turētās personas piegādājušas gaļas produkciju dažādiem Latvijas tirgiem un citiem uzņēmumiem Latvijā, realizējot gaļas produkciju skaidros naudas darījumos un tādējādi izvairoties no nodokļu nomaksas valsts budžetā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka minētais uzņēmums, līdzīgi kā iepriekš policijas pieķertais importa augļu un dārzeņu tirgotājs, nodarbojies ar Polijas gaļas produkcijas importu, vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību. Gaļas importētāja pārstāvji grāmatvedības dokumentus viltojuši ilgstošā laika periodā.

Gada laikā gaļas importētājs Latvijā realizējis produkciju vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā, kas nav uzskaitīta grāmatvedības dokumentos.

Patlaban sākts kriminālprocess par uzņēmumam likumos noteikto grāmatvedības dokumentu viltošanu, kas radījis būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm un izdarīts mantkārīgā nolūkā. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Papildu kriminālprocesā izmeklēs arī jautājumu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā.

Likumsargi atklāj, ka pašreiz turpinās arī izmeklēšana pret importa augļu un dārzeņu tirgotāju, kurš līdzīgā veidā nodarbojies ar grāmatvedības dokumentu viltošanu un slēpšanu mantkārīgos nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!