Foto: Valsts policija

"Es esmu norakstījusi posmu savā dzīvē, kurā strādāju lielveikalā "Maxima" un neko neatceros," trešdien Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā liecināja nu jau bijusī SIA "Maxima Latvija" darbiniece Dace Štelmahere.

Sieviete tiesā sacīja, ka tas bijis ļoti smags posms viņas dzīvē, par ko daudz runājusi ar psihologu, taču praktiski neko no savām darba gaitām uzņēmumā un veikalā neatceroties. Viņa arī sacīja, ka Zolitūdes traģēdijas dienā darbā neesot bijusi. Kopā šajā veikalā Priedaines ielā viņa nostrādājusi aptuveni divus gadus – no brīža, kad veikalu atvēra līdz "krišanas brīdim".

Atbildot uz tiesas jautājumiem, viņa teica, ka nesaprotot, kāpēc ir izsaukta uz tiesu, jo neko no šī perioda dzīvē neatceroties un cenšoties neatcerēties. Uzņēmumā "Maxima Latvija" viņa strādājusi par pārdevēju – kasieri. Sieviete neatminējās, cik ilgi kopumā strādājusi uzņēmumā, jo tas bijis pārejoši – te darbu uzņēmumā uzteikusi, te atkal atsākusi. Pēc negadījuma darbu uzņēmumā atstājusi pilnībā.

Sākotnēji sieviete strādājusi veikalā Bauskā, bet vēlāk pārcēlusies strādāt veikalā Rīgā.

Iepriekš pirmstiesas izmeklēšanā sieviete liecinājusi, ka Priedaines ielas 20 veikalā "Maxima" strādājusi apmēram kopš 2011. gada novembra.
Vēl trešdien uz tiesu bija ieradies santehnikas darbu vadītājs Pāvels Novikovs, kurš skaidroja, ka traģēdijas laikā strādājis firmā RCBS un Priedaines ielas 20 objektā ierīkojis kanalizāciju - bijis santehniķu brigādes brigadieris. Santehnikas darbi norisinājušies gan pagrabā, gan autostāvvietā.

Precīzu laika periodu, cik ilgi strādājis pie santehnikas, Novikovs neatminējās. Tiesā viņš liecināja, ka tobrīd lielveikala ēka jau bijusi uzbūvēta, bet dzīvojamā māja vēl nē. Tie bijuši vairāki mēneši – aptuveni nepilns gads.

Santehniķu brigadiera uzdevums bijis norīkot cilvēkus, pieņemt materiālus, izskaidrot darāmos darbus saviem padotajiem un sekot līdzi darbu izpildei. Firmas santehniķi veikuši kanalizācijas montāžu un veidojuši ūdenspadeves sistēmu. Pildot pienākumus, Novikovs izmaiņas vai nepilnības ēkas nesošajās konstrukcijās neesot redzējis.

Darbi notikuši saskaņā ar projektu, kuru pats Novikovs redzējis. Atkāpes no darbu projekta neesot bijušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!