Foto: Vadims Morozovs

Sestdienas rītā Rīgas lidostā nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos veikusi aviosabiedrības "airBaltic" lidmašīna, tādēļ slēgts skrejceļš, portālam "Delfi" apstiprināja Lidostas Rīga uzziņu dienestā.

Lai gan sākotnēji bija plānots, ka skrejceļš tiks atvērts ap pulksten 14, atvēršana tika pārcelta, un lidostas darbība pilnībā atjaunota pulksten 15.55, informēja "Starptautiskā lidosta "Rīga"" komunikācijas vienības vadītāja Elīna Prikule.

Negadījumā cietušo nav, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Kā informēja lidsabiedrība ''airBaltic'', reiss BT641 ar lidmašīnu ''Bombardier Q400 NextGen'' no Rīgas uz Cīrihi tehnisku iemeslu dēļ veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju pēc izlidošanas no Rīgas tika konstatēta priekšējās šasijas problēma, un apkalpe pieņēma lēmumu atgriezties Rīgas lidostā un, stingri ievērojot standarta procedūras un instrukcijas, veikt nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

Pēc sākotnējās informācijas lidmašīnā bija 63 pasažieri, no tiem 2 bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi.

Šobrīd visi reisa pasažieri ir atstājuši lidmašīnu un atrodas Rīgas lidostas terminālī.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Kā liecina informācija lidosta mājaslapā, pēc pulksten 6.45 nav ielidojusi neviena lidmašīna, bet kopš 8.27 neviena nav izlidojusi.

Saskaņā ar uzziņu dienestā sniegto informāciju, reisi tiek novirzīti uz citām lidostām, taču reģistrācija uz tālākiem reisiem notiek.

Sociālajos tīklos publicētie ieraksti liecina, ka "airBaltic" lidmašīnai nosēšanās laikā bijušas problēmas ar priekšējiem riteņiem, tādēļ tai nācies veikt avārijas nosēšanos, kas bijusi veiksmīga.

Lidosta aicina pasažierus sekot līdzi aktuālajām izmaiņām lidostas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!