Valsts policija aizturējusi kādu 17 gadus vecu jaunieti, kurš augusta beigās sabiedriskā transporta pieturā pie Rīgas Centrālās stacijas novietoja somu ar spridzekļa mulāžu, otrdien žurnālistus informēja Valsts policijas vadība.

Jaunietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, pastāstīja Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Kā ziņots, 26.augustā pēc plkst.15 aculiecinieki policijai ziņoja, ka uz ielas pamanīta bez uzraudzības atstāta soma, no kuras dzirdami aizdomīgi trokšņi. Policija notikuma vietas tuvumā ierobežoja satiksmi un gājēju kustību, kā arī uz notikuma vietu nosūtīja pretterorisma vienības "Omega" pārstāvjus.

Aizdomīgais sainis tika pārbaudīts gan ar tehnikas palīdzību, gan piesaistot dienesta suni, to apsekoja arī "Omegas" darbinieks. Somā esošais priekšmets vizuāli līdzinājies mulāžai ar pulksteņa mehānismu, kas arī radīja aizdomīgos trokšņus. Drošības nolūkos tika nolemts priekšmetu neitralizēt ar kontrolētu uzspridzināšanu turpat uz vietas, skaidro policijas pārstāvji.

Kāda no notikuma aculieciniecēm aģentūrai LETA pastāstīja, ka sabiedriskā transporta pieturā sievietes sākušas uztraukties par pamestu veikala "Supernetto" iepirkuma somu, kuru esot atstājis kāds jauns vīrietis un no kuras nākušas regulāras pīkstienu skaņas. Aculieciniece pati ielūkojusies iepirkumu somā, kur ieraudzījusi nelielu tumšas krāsas četrstūrainu modinātājpulksteni, kas bijis savienots ar pāris vadiem un pusplaukstas izmēra briketi.

Sieviete nodomājusi, ka tā ir spridzekļa mulāža, tāpēc nevienam nav zvanījusi. Savukārt kāds vīrietis minēto priekšmetu vēlējies no somas izņemt, bet apkārt esošās dāmas sacēlušas pamatīgu traci, aizliegušas viņam šādi rīkoties un ziņojušas policijai.

Pēc Sozinova teiktā, savukārt 29.augustā kādā no tirdzniecības centra "Origo" un Centrālās dzelzceļa stacijas ēdināšanas vietām ienācis pensionārs un paziņojis, ka esot apkrāvies ar sprāgstvielām un tās detonēšot. Tirdzniecības vietas darbiniece informējusi policiju, kas 1931.gadā dzimušo vīrieti vēlāk aizturējusi. Arī viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!