Foto: LETA
ANO Bēgļu aģentūras (UNHCR) kampaņas "Mēs darītu tāpat!" veidotāji no reklāmas aģentūras "DDB Latvia" atvainojas visiem, kurus šī kampaņa ir aizskārusi.

Kā portālu "Delfi" informēja "DDB Latvia" izpilddirektors Andris Rubīns, kampaņas mērķis nekad nav bijis šķelt Latvijas sabiedrību un kādu aizskart.

Kampaņas "Mēs darītu tāpat!" mērķis ir veicināt līdzjūtību bēgļiem un patvēruma meklētājiem un atgādināt, ka viņi ir cilvēki, kuri ir nonākuši necilvēcīgos apstākļos un šobrīd meklē patvērumu.

"Vērtējot sabiedrības reakciju, redzam, ka tās vēstījumi un galvenie mērķi ir pārprasti. Temats ir tiešām aktuāls, sarežģīts un jūtīgs. "DDB Latvija" komandas vārdā atvainojamies visiem, kurus šī kampaņa ir aizskārusi," pauda Rubīns.

Ņemot vērā radušos situāciju, "DDB Latvija" ir nolēmusi pārskatīt turpmāko kampaņas komunikāciju un veikt nepieciešamās izmaiņas.

Vēstīts, ka Aizsardzības ministrija (AM) nosūtījusi vēstuli Ārlietu ministrijai ar aicinājumu lūgt pārtraukt UNHCR sākto kampaņu "Mēs darītu tāpat!".

Tāpat ziņots, ka AM valsts sekretārs Jānis Garisons iepriekš paudis viedokli, ka šī kampaņa esot nekorekta, jo apelē nevis pie bēgļu problemātikas humānajiem aspektiem, bet gan tiešā un netiešā veidā apgalvo, ka Latvijas iedzīvotāji to vien gaida, kā aizbēgt no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!