Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ar ASV viceprezidentu Džo Baidenu pārrunājis Latvijas energodrošību, kā arī pieteiktās un plānotās reformas izglītībā, veselībā un tieslietu sistēmā.

Pēc Ministru kabineta sēdes Kučinskis pauda, ka Baidena vizīte bija "viennozīmīgi vajadzīga un nepieciešama". Viņa vizīte kalpojusi par kā apliecinājums tam, ka Latvija var paļauties uz ASV drošības jautājumos.

Kučinskis ar Baidenu pārrunājis "ļoti daudzas iekšējās lietas". "Jāatzīst, ka viņi rūpīgi seko tam, kas notiek pie mums. Viņu interese bija par mūsu pieteiktajām reformām izglītībā, veselības aizsardzībā," skaidroja premjers, piebilstot, ka abas amatpersonas pārrunājušas arī Latvijai vēl nepieciešamās reformās – tieslietu sistēmā un maksātnespējas jautājumos.

Pēc Baidena vizītes Kučinskim kļuvis skaidrs, ka ASV ir ieinteresēta Latvijas energodrošības nostiprināšanā. Abi apsprieduši gāzes tirgus liberalizāciju, un, kā skaidroja Kučinskis, šo tematu apspriešana bijusi ASV iniciatīva. "Es to uztveru kā pozitīvu signālu, ka mēs varam rēķināties ar viņu ekspertīzi un palīdzību," pauda premjers, skaidrojot, ka ASV palīdzēs nonākt pie risinājumu, lai Latvija būtu droša par savu energoapgādes neatkarību.

Ziņots, ka otrdien oficiālā vizītē Latvijā ieradies ASV viceprezidents Baidens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!