Foto: LETA
19. augusta vakarā Latgalē nepieteiktu medību laikā viens mednieks sašāvis citu mednieku.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, Latgales reģiona pārvaldes dežūrdaļa saņēmusi informācija, ka Daugavpils novada Sventes pagastā 1960. gadā dzimis vīrietis nepieteiktu medību laikā guvis traumas. Vīrietis ar šautu brūci nogādāts medicīnas iestādē.

Policija saistība ar notikušo sākusi kriminālprocesu.

Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, skaidrojot visus notikuma apstākļus, uzzinājuši, ka iespējamā vainīgā persona ir 1971. gadā dzimis vīrietis. Viņš nebija pamanījis aiz siena gubas sēdošo mednieku, kurš atradies medību slēpnī.

Policija skaidro, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem mednieka pienākums ir pirms medībām informēt atbildīgo personu par plānotajām medībām un ievērot atbildīgās personas norādījumus par mednieka atrašanos medību laikā medību iecirknī. Nelaimīgas sagadīšanās dēļ neviens no incidentā iesaistītajiem vīriešiem medības nebija pieteicis.

Likumsargi noskaidrojuši, ka pēc nelaimes gadījuma vīrietis sniedzis cietušajam pirmo palīdzību, ka arī izsaucis mediķus. Pašlaik 1971. gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Policija turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!