18. oktobrī Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa lems, vai elektroniskajā uzraudzībā pirms laika atbrīvot Igoru Ivanovu, kurš Centrālcietumā nosēdējis jau divas trešdaļas no 12 gadu cietumsoda par savas sievas Ellas Ivanovas slepkavības organizēšanu, pirmdien raksta "Diena".

Ivanovs paudis vēlmi ar tā dēvēto elektronisko aproci ap kāju iemitināties tajā pašā Baltezera namā, kurā 2008. gada janvārī tika nošauta viņa sieva, "Diena" noskaidroja Valsts probācijas dienestā.

Laikraksts noskaidrojis, ka policija, Ieslodzījuma vietu pārvalde un Probācijas dienests pat vadības līmenī rīkojuši kopīgas sanāksmes, lai lemtu, ko darīt gadījumā, ja tiesa apmierinātu Ivanova lūgumu un viņš pirms laika izkļūtu no cietuma elektroniskajā uzraudzībā.

Viena šāda sanāksme notikusi 5. augustā. Tiesībsargiem esot bažas, ka Ivanova atbrīvošana var radīt negatīvas sekas, bet probācijas dienesta priekšnieks Mihails Papsujevičs "Dienai" atzinis, ka elektroniskā uzraudzība nenozīmē, ka persona nedrīkst pamest mājas, esot pat veicināms, ka cilvēks meklē darbu un demonstrē gatavību integrēties sabiedrībā, izrauties no kriminālās pasaules.

Laikraksts norāda, ka Ivanovs ir darījis visu, lai par sevi šādu priekšstatu radītu, – liela daļa īpašumu pārrakstīti vecākajai meitai Valērijai, kura kopā ar jaunāko māsu atradās Baltezera mājā brīdī, kad pagalmā tika nošauta viņu māte Ella. Izciezdams sodu Centrālcietumā, Ivanovs neesot vairījies no netīrākajiem darbiem, pat nesis ķieģeļus, ja vien bijusi iespēja, – tā neesot ierasta uzvedība "kriminālajām autoritātēm", laikrakstam "Diena" viņu raksturojusi Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadība.

Laikraksts arī norāda, ka Ivanova advokātu pulkam piepulcējusies Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča dzīvesbiedre, advokāte Zenta Bičkoviča, savukārt viņa intereses vairākos uzņēmumos pārstāv Valsts policijas darbinieks Pāvels Teļnovs.

Šogad pirms termiņa ar elektronisko uzraudzību atbrīvoti 23 ieslodzītie, 27 ieslodzītie saņēmuši atteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!