Foto: F64
Šogad svētceļojumā uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā dosies arī vairāki ieslodzītie, aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Lai izvairītos no incidentiem, ieslodzītie ceļojumā dosies kopā ar IeVP darbiniekiem.

Jau piekto gadu augustā tiek īstenots Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) un Latvijas Romas katoļu baznīcas (LRKB) Cietuma kapelānu dienestu organizētais pastorālais sabiedrības integrācijas projekts "Ieslodzīto svētceļojums". Projekta mērķis ir atklāt sabiedrībai notiesāto pozitīvās īpašības, mazināt sabiedrības aizspriedumus pret notiesātajiem un mudināt iesaistīties viņu integrācijas pasākumos. Projekts mudina arī savstarpēji sadarboties resocializācijas profesionāļiem gan valsts, gan sabiedriskajā sektorā, veicinot izpratni par visas sabiedrības tiešu un netiešu līdzatbildību notiesāto resocializācijā.

Katru gadu projekts ilgst trīs mēnešus. Tas ir sagatavošanas un svētceļojuma laiks. Sagatavošanas posmā IeVP un tās struktūrvienību darbinieki sadarbībā ar LRKB Cietuma kapelānu dienesta kapelāniem informē un uzrunā notiesātos par iespēju piedalīties projektā. Ar tiem, kuri brīvprātīgi pieteikušies, seko padziļināts sagatavošanas darbs. Svētceļojuma posmā izvēlētie kandidāti uz likumā atļauto laika posmu tiek integrēti vairākās svētceļnieku grupās.

Šogad svētceļojumā piedalīsies viens puisis no Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem, divi vīrieši no Rīgas Centrālcietuma. Jēkabpils cietums projektā iesaistās ar diviem dalībniekiem, tāpat svētceļniekiem pirmo reizi pievienosies arī trīs Olaines cietuma notiesātie.

No Iļģuciema cietuma, kā jau ierasts, svētceļojumā dosies divas notiesātās sievietes.

Desmit notiesātajiem svētceļojums beigsies Aglonā, dažiem 13.augustā, bet citiem 14.augustā pēc Svētceļnieku Svētās Mises, ko parasti koncelebrē Latvijas bīskapi, izsakot pateicību par visu svētceļnieku ieguldītajām garīgajām, fiziskajām pūlēm un labajiem nodomiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!