Foto: DELFI

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV), reaģējot uz Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga izteikumiem, gatavojas vērsties prokuratūrā, portālu "Delfi" informēja LTV pārstāvis Klāvs Radziņš.

LTV ieskatā Lembergs trešdien, atbildot uz žurnālistu jautājumiem savā iknedēļas preses konferencē, apzināti ir paudis nepatiesu un apmelojošu informāciju.

Lembergs preses konferencē apgalvoja, ka viņam esot zināms par to, ka no Artusa Kaimiņa politiskās kustības naudas tiekot maksāts LTV vadībai un raidījuma "de facto" žurnālistiem, konkrēti Ivo Leitānam.

LTV iebilst pret šādām nepatiesām ziņām no Ventspils domes priekšsēdētāja puses un uzskata to par apzinātu ļaunprātību un apmelošanu kā pret LTV, tā raidījumu "de facto" un LTV žurnālistiem.

"Mēs nevēlamies iesaistīties diskusijā ar Lembergu, bet izmantosim savas likumā paredzētās tiesības, kā tas demokrātiskā un tiesiskā valstī pieņemts," uzsvēra LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

LTV uzskata, ka politiķis ir izdarījis noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 157. pantā par neslavas celšanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!