Foto: LETA
Pamatstudiju programmām augstskolās kopš reģistrācijas sākšanās 27. jūnijā līdz otrdienas plkst. 17 pieteicies 1701 reflektants, liecina portālā "latvija.lv" pieejamie statistikas dati.

Katrs reflektants var iesniegt vairākus pieteikumus augstskolās.

Pašlaik visvairāk pieteikumu saņemts Latvijas Universitātē (LU), kurā reģistrēti 3066 pieteikumi. Vispopulārākā studētgribētāju vidū LU ir Ekonomikas un vadības fakultāte, kurā iesniegti 559 pieteikumi. Tāpat studenti lielu interesi izrāda par Humanitāro zinātņu fakultāti, kurā saņemti 447 pieteikumi. Trešā populārākā ir Sociālo zinātņu fakultāte, kurā iesniegti 403 studiju pieteikumi.

Liels pieteikumu skaits saņemts arī Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), kurā saskaitīti 2698 pieteikumi. Visvairāk reflektantu, kuri pieteikušies studijām RTU, vēlas studēt Inženierekonomikas un vadības fakultātē, kurā saņemti 750 pieteikumi. Tāpat liela interese ir novērojama par Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāti, kurā saņemti 644 pieteikumi. Trešā izplatītākā ir Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte, kurā reģistrēti 410 pieteikumi.

Saņemto pieteikumu skaita ziņā trešajā vietā ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), kurā iesniegti 573 pieteikumi - 114 no tiem iesniegti Meža fakultātē, 83 Vides un būvzinātņu fakultātē, bet 79 – Pārtikas tehnoloģijas fakultātē.

Pašlaik 422 pieteikumi saņemti Daugavpils Universitātē, 211 – Liepājas Universitātē un 175 –Vidzemes Augstskolā.

Jau ziņots, ka otrdien klātienē sākās pieteikšanās studijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!