Foto: LETA

Latvijas Zaļā partija (LZP) demisionējušā veselības ministra Gunta Belēviča vietā jaunu politiskā spēka valdes locekli pagaidām nemeklēs un nevēlēs, sacīja partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Silenieks pastāstīja, ka, lai tiktu ievēlēts jauns valdes loceklis, būtu nepieciešams organizēt ārkārtas kongresu, ko darīt tikai šāda jautājuma dēļ būtu nenopietni. Tas arī vienkārši neesot nepieciešams. "Valde esošajā sastāvā ir lemtspējīga," sacīja Silenieks. Viņš norādīja, ka jauns valdes loceklis tiks ievēlēts ikgadējā kongresa laikā - aptuveni pēc gada.

Belēvičs LZP valdē tika ievēlēts aprīlī notiekošā kongresa laikā. Valdē tika ievēlēts arī Saeimas mandātu pieņēmušais Askolds Kļaviņš. No 316 derīgiem biļeteniem, Belēvičs saņēma 226 balsis, bet Kļaviņš 221 balsi. Abi pārējie kandidāti - Valdis Kalnozols un Arvīds Ulme - saņēma attiecīgi 67 un 69 balsis.

Jau vēstīts, ka Belēvičs demisionēja, jo bija melojis premjeram un sabiedrībai saistībā ar saņemtajiem veselības pakalpojumiem.

Lai ar savu rīcību nemestu ēnu uz sevis pārstāvēto politisko partiju, Belēvičs arī izstājās no Latvijas Zaļās partijas un dienu vēlāk arī nolika Saeimas deputāta mandātu. Viņš norādīja, ka "sirdī vienmēr būs "zaļais"", un ka partiju turpinās atbalstīt. LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars pateicās ministram par viņa drosmi, darbu ministra amatā un ilglaicīgo iesaistīšanos partijas darbā. Viņš norādīja, ka neesot daudz tādu cilvēku kā Belēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!