Foto: LETA

Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis pirmdien, 27. jūnijā, Rēzeknes Vissvētākās Jēzus sirds katedrālē svinēja pateicības dievkalpojumu par 25 gadiem, kas kalpoti bīskapa amatā, liecina Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēzes portālā "katolis.lv" pieejamā informācija.

1950.gadā dzimušais Bulis par bīskapu konsekrēts 1991. gada 24. jūnijā. Viņš dzimis Latgalē, Ludzas novada Brigu pagasta Brigos.

1972. gadā viņš iestājies Rīgas Metropolijas Romas katoļu Garīgajā seminārā, kuru beidzis 1977. gadā un tā paša gada 22. maijā Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē bīskaps Julijans Vaivods viņu ordinējis par priesteri. 1991. gada 24. jūnijā Jānis Bulis Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē tika konsekrēts par bīskapu un iecelts par Liepājas diecēzes bīskapu. No 1996. gada 6. janvāra viņš ir Rēzeknes - Aglonas diecēzes bīskaps, bet no 2011. gada 18. oktobra arī Latvijas Bīskapu konferences priekšsēdētājs.

Pirmdien dievkalpojumā piedalījās apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Pedro Lopess Kintana, Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, kardināls Jānis Pujats, Latvijas bīskapi, priesteri no Rēzeknes-Aglonas un citām Latvijas diecēzēm, kā arī daudzi ticīgie.

Pats Bulis dievkalpojumā pieminēja arī kardinālu Pujatu, kurš arī šovasar atskatās uz 25 gadiem bīskapa kalpojumā. Savukārt Pujats savā sprediķī norādīja uz kultūras un ticības saikni, skaidrojot, ka Latgalē padomju gados cilvēki, neskatoties uz aizliegumiem praktizēt ticību, tomēr tikās un lūdzās latgaliski.

Tādā veidā tautiskais, šai gadījumā valoda, savijās ar reliģisko un stiprināja viens otru. Tāpat Pujats citēja eksprezidentu Gunti Ulmani, kurš 90. gados uzsvēra, ka nedrīkst par zemu novērtēt katoļu Baznīcas ieguldījumu Latvijas vēsturē, vēsta "katolis.lv".

Kā liecina Latvijas Pareizticīgās baznīcas mājas lapā internetā pieejamā informācija, Buli nozīmīgajā kalpošanas jubilejā apveicis arī Latvijas pareizticīgās baznīcas arhibīskaps metropolīts Aleksandrs.

Kā vēsta "katolis.lv", bīskaps Bulis saņēmis apsveikuma vēstuli no pāvesta Franciska un Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!