Foto: LETA

Valsts kanceleja vietnē "Mazinām slogu kopā" saņēmusi sūdzību no kāda iedzīvotāja par it kā patvaļīgu būvniecību Jēkabpils cietumā.

Iedzīvotājs informējis, ka Jēkabpils cietuma teritorijā ir veikta patvaļīga būvniecība, to nesaskaņojot ar zemes īpašnieku. Proti, pēdējo gadu laikā ir nelikumīgi izbūvēts pastaigu laukums, kā arī notikuši citi būvniecības darbi bez atsevišķas saskaņošanas. Turklāt atsevišķos gadījumos pat esot pārkāptas veselības aizsardzības prasības saistībā ar telpu ventilācijas un kondicionēšanas sistēmu izveidi.

Iesnieguma autors norādījis, ka šajā gadījumā ir nepieciešams legalizēt būvniecības darbu, pārbaudot būvniecības darbu atbilstību būvniecības normatīvo aktu prasībām un saņemot zemes īpašnieka atļauju.

Iesnieguma autoram atbildē skaidrots, ka Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektors ir apskatījis Jēkabpils cietuma soda izolatoru. Tomēr, ņemot vērā, ka šīs ēkas uzraudzība nav biroja kompetencē, soda izolatora apskates materiāli un informācija tika nosūtīta Jēkabpils pilsētas būvvaldei.

Ēkas apskati veikuši Jēkabpils pilsētas būvvaldes eksperti, kas konstatējuši, ka ir izbūvēta piebūve pie esošās soda izolatora ēkas un soda izolatora ēkā ir izbūvēta nosūces tipa ventilācijas sistēma. Jēkabpils cietums iesniedzis rakstisku paskaidrojumu par būvdarbu veikšanu bez saskaņošanas. Pēc tā saņemšanas būvvalde pieņēmusi lēmumu par atļauju veikt būvniecību pēc būvniecību regulējošo normatīvo aktu prasību izpildes, tas ir, būvniecības ieceres dokumentus iesniedzot būvvaldē atzinumā noradītajā termiņā - līdz 2017. gada 2. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!