Foto: LETA

Patreiz politiskās partijas Latvijā veidojas nevis ap ideju, bet ap cilvēkiem un pašlaik nav redzami cilvēki, kas varētu būt jauni politiskie līderi, intervijā sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Uz jautājumu vai Latvijā ir politiskā augsne kādai jaunai partijai, Brigmanis sacīja - jāsaprot, ka jaunas partijas Latvijā var rasties tikai tad, ja ir līderi ap ko viņām veidoties.

"Kur bija Sudraba, vairs cita nebūs. Vēl ir [Saeimas deputāts Artuss] Kaimiņš. Ko vēl mēs redzam kā politisku līderi, kas varētu ap sevi pulcēt tautas masas? Ļoti grūti pateikt," sacīja Brigmanis. Viņš norādīja, ka tā ir Latvijas specifika - partijas veidojas ap cilvēkiem, nevis ideju. Kā līdz galam neizmantota politiskā ideoloģija, kas varētu būt atbalstīta Saeimā, esot sociāldemokrātijas ideja.

"Taču diemžēl tā - sociāldemokrātijas ideja - mums ir sabojāta. Tā vienmēr ir augsne Latvijas politikā – respektīvi darba ņēmēju partija. Viņi, kad bija savā slavas zenītā, iztērēja savu kapitālu, kas viņiem bija iedots, bet viņi varētu ļoti veiksmīgi darboties," sacīja politiķis.

Brigmanis arī norādīja - ir "zināma iespēja", ka "Vienotībai" izdosies sasniegt tās līderu minēto 10% atbalstu līdz pašvaldību vēlēšanām. "Politiskajā nišā viņiem vieta viennozīmīgi ir," sacīja Brigmanis, taču norādīja, ka viss atkarīgs no pašas partijas un viņu rīcībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!