Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas rajona prokuratūra nolēmusi par korupciju saukt pie kriminālatbildības četras personas, tostarp Olaines pašvaldības amatpersonu.

Viena persona apsūdzēta par kukuļņemšanu un dienesta viltojumu, otra persona apsūdzēta par kukuļdošanu, trešā persona apsūdzēta par uzkūdīšanu veikt dienesta viltojumu un par dokumenta viltošanas atbalstīšanu, bet ceturtā persona apsūdzēta par viltotu dokumentu izmantošanu.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre neatklāja, kādu amatu amatpersona ieņēma Olaines pašvaldībā un citus lietas apstākļus.

Lietu pirms tās nodošanas prokuratūrā izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Biroja iepriekš izplatītajā preses paziņojumā teikts, ka 2014.gadā sāktās krimināllietas izmeklēšanā noskaidrots, ka Olaines novada pašvaldības amatpersona veikusi pretlikumīgas darbības, tostarp kukuļņemšanu saistībā ar kāda uzņēmuma darbības nodrošināšanu pašvaldības iepirkumos.

Vienlaikus izmeklēšanas laikā konstatēts, ka kāda uzņēmuma pārstāvis uzkūdīja Olaines novada pašvaldības amatpersonu veikt dienesta viltojumu - sagatavot un parakstīt Olaines pašvaldības vārdā dokumentus, tajos norādot faktiskajai situācijai neatbilstošu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!