Foto: AP/Scanpix

Šogad līdz 20.jūnijam Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 395 reizes, informēja Aizsardzības ministrijā.

Nacionālie bruņotie spēki ir identificējuši 349 Krievijas lidmašīnu lidojumus, kā arī 46 gadījumus, kad Krievijas kuģi bija pietuvojušies Latvijas jūras robežai.

Jau ziņots, ka Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas galvenokārt pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem, tādējādi radot apdraudējumu civilās aviācijas gaisa kuģu satiksmei.

Latvijas bruņotie spēki regulāri sociālajos tīklos informē sabiedrību par Krievijas lidmašīnu un kuģu pietuvošanos Latvijas ūdeņiem. Šī informācija liecina, ka Krievija demonstrējusi plaša spektra bruņojumu - iznīcinātājus, transportlidmašīnas, izlūklidmašīnas, fregates klases kuģus, korvetes klases kuģus, zemūdenes, zemūdeņu atbalsta kuģus un cita veida tehniku.

Uz lidmašīnu parādīšanos vienmēr attiecīgi reaģējušas NATO patruļlidmašīnas, kas pacēlušās no savām bāzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!