Foto: F64

Būvdarbi Saeimas jaunajā ēkā Jēkaba ielā 6/8 ir noslēguma fāzē un plānots, ka parlamenta darbam jaunās telpas būs pieejamas rudenī, informēja Saeimas Preses dienestā.

Patlaban notiek objekta sakopšana un tehnisko sistēmu, tostarp ventilācijas, apkures, ūdensapgādes, datortīklu sistēmu, nodošanas process no būvniekiem Saeimas administrācijai.

Saeimā skaidro, ka būvdarbi ir veikti līgumā noteiktajos termiņos un plānotās izmaksas nav pārsniegtas.

Turpmākie darbi saistīti ar ēkas labiekārtošanu - mēbeļu piegādi un montāžu, konferenču sistēmu un filmēšanas tehnikas uzstādīšanu.

Jaunajā ēkā būs trīs zāles, kas paredzētas komisiju sēžu, konferenču, diskusiju un citu pasākumu rīkošanai. Tajās paredzētas vietas attiecīgi 130, 95 un 60 dalībniekiem.

Plānots, ka uz ēku Jēkaba ielā 6/8 pārcelsies vairākas Saeimas komisijas, tajā plānoti arī darba kabineti komisiju vadītājiem un darbiniekiem.

Kā ziņots, šogad parlamenta budžetā paredzēti papildu 2 711 668 eiro, ņemot vērā apjoma un termiņa izmaiņas ēkas Jēkaba ielā 6/8 kapitālā remonta un rekonstrukcijas darbiem. Šie līdzekļi tika pārvirzīti no 2015. gada budžeta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!