Foto: LETA

Iekšlietu ministrijas padotībā esošais Iekšējās drošības birojs (IDB) ar darba apģērbu vairumtirgotāju "Vavise" par 16,5 tūkstošiem slēgs līgumu par speciālā apģērba iegādi, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Līguma cena ir 16 528 eiro bez PVN, kas ir maksimālā iepirkumā paredzētā cena.

Konkursā tika saņemti divi piedāvājumi.

Iepirkuma tehniskā specifikācija liecina, ka Iekšējais drošības birojs plāno iegādāties mitrumizturīgus zābakus, kreklus, bikses, virssezonas virsjakas ar izņemamu flīsa jaku un neilona siksnas gan vīriešiem, gan sievietēm.

Atbilstoši iepirkuma nolikumam, preces tiek piegādātas 15 kalendāro dienu laikā no pasūtījuma saņemšanas brīža.

IDB ar mērķi atklāt un novērst likumpārkāpumus, ko izdarījuši VP darbinieki, Valsts policijā izveidots 2003. gadā. Taču kopš 2015. gada 1. novembra ar "Iekšējās drošības biroja likuma" stāšanos spēkā birojs ir Iekšlietu ministrijas pakļautībā esoša iestāde, kas izmeklē ne tikai Valsts policijas, bet arī pārējo Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu, izņemot Drošības policijas, amatpersonu un darbinieku izdarītos noziedzīgos nodarījumus un ar vardarbību saistītus noziedzīgus nodarījumus, kurus, pildot dienesta pienākumus, izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm ieslodzījuma vietās, Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!