Foto: AP/Scanpix

ASV amatpersonas sarunās ar Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāru Andreju Pildegoviču apliecinājušas, ka ASV joprojām būs vadošā loma NATO atturēšanas spēju nostiprināšanā Baltijas valstīs un Polijā, informēja ĀM.

No 13. līdz 15. jūnijam Pildegovičs darba vizītē apmeklēja Vašingtonu, ASV. Valsts sekretārs ar ASV amatpersonām pārrunāja divpusējās un transatlantiskās sadarbības aktualitātes, gatavošanos NATO Varšavas samitam, NATO atturēšanas un aizsardzības politikas īstenošanas un sabiedroto klātbūtnes Baltijas valstīs nostiprināšanas pasākumus, atbalstu Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības politikas valstīm, kā arī sadarbību ar Centrālāzijas valstīm.

Pārrunājot gatavošanos NATO Varšavas samitam un NATO atturēšanas un aizsardzības politikas īstenošanas pasākumus, valsts sekretārs uzsvēra NATO atturēšanas spēku reģionā izvietošanas nozīmi. ASV amatpersonas sarunās apliecināja, ka ASV joprojām būs vadošā loma NATO atturēšanas spēju nostiprināšanā Baltijas valstīs un Polijā. Puses pārrunāja arī tālākas Latvijas-ASV divpusējās militārās sadarbības nostiprināšanas iespējas.

Sarunu laikā valsts sekretārs iepazīstināja ASV amatpersonas ar Latvijas īstenotajiem attīstības sadarbības projektiem ES Austrumu partnerības politikas un Centrālāzijas valstīs un pārrunāja kopīgu Latvijas-ASV izglītības un pieredzes nodošanas projektu īstenošanas iespējas.

Vizītes laikā ASV Pildegovičs piedalījās arī Latvijas vēstniecības ASV un Makkeina institūta organizētā diskusijā par drošības politiku un Latvijas Ārpolitikas institūta jaunākās grāmatas "Latvija un Savienotās Valstis: izvērtējot stratēģisko partnerību mainīgajā vidē" prezentācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!