Foto: LETA

Saeima ceturtdien apstiprināja deputāta pilnvaras uz laiku Askoldam Kļaviņam (ZZS), portāls "Delfi" uzzināja Saeimā.

Kļaviņš deputāta pilnvaras ieguvis uz laiku, proti, kamēr premjers Māris Kučinskis (ZZS) pildīs Ministru prezidenta amata pienākumus.

Kļaviņš parlamentā nonācis, ņemot vērā, ka bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs nolicis deputāta mandātu. Līdz ar Belēviča aiziešanu deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) ieguvis tā dēvēto "cieto" mandātu, bet Kļaviņš - mandātu uz laiku, kamēr ZZS deputāti pilda ministru pienākumus.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem Rīgas domes (RD) Vides pārvaldes priekšnieks un Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis Kļaviņš bija nākamais, kas varēja pretendēt uz Belēviča vietu Saeimā.

Iepriekš sarunā ar portālu "Delfi" jaunais deputāts apstiprināja, ka būs jāpamet darbs RD Vides pārvaldē, jo šie amati nebūs apvienojami. "Es jau nedomāju, ka es uz visu mūžu eju Saeimu, tas jau terminēts pasākums."

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētā informācija, 1966. gadā dzimušais Kļaviņš Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu bioloģijā.

Jau vēstīts, ka pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, Belēvičs piektdien atkāpās no amata. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!