Foto: LETA

Veselības ministres amata kandidātei, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vadītājai Andai Čakšai nav nekādas saistības ar farmācijas biznesu, ko viņa arī ir premjeram izskaidrojusi, pirmdien žurnālistiem pauda Māris Kučinskis (ZZS).

"Nav viņa farmācijas biznesa ieliktene. Tāpat nav iespējams ministra kandidāts, kas nevienam nav zināms, līdz ar to pie katra jauna kandidāta parādīšanās būs cilvēki, kas par to izteiksies negatīvi," pauda Kučinskis. Viņš norādīja, ka patlaban svarīgākais ir lai jaunais ministrs nedēļas laikā iekļautos valdības darbā un turpinātu valdības rīcības plānu.

"Mēs nevaram gaidīt kamēr kāds cilvēks no malas mēģinātu iepazīties ar nozari," Čakšas izvēli pamatoja Kučinskis. Viņš norādīja, ka pats svarīgākais patlaban ir Čakšas gatavība strādāt, ko viņa arī ir apliecinājusi. No savas puses potenciālā ministre esot prasījusi atbalstu no komandas, ko Kučinskis arī esot gatavs sniegt.

Kučinskis arī norādīja, ka viņš uz sava kabineta ministriem neskatās pēc politiskās piederības, līdz ar to fakts, ka Čakša nav ZZS partijas biedre, neko neietekmēs.

"Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs un Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars atkārtoti pauda, ka par atbalstu Čakšas kandidatūrai viņu politiskie spēki lems pēc tam, kad Čakša būs apmeklējusi abu koalīcijas spēku frakciju sēdes un pirms tam izteikt atbalstu būtu priekšlaicīgi.

Pirmdien Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents Pēteris Apinis žurnālistiem pauda - tiek gatavota kārtējā Veselības ministrija (VM), kas pārstāv farmācijas jomu, jo ministra amatam izvirzītā Čakša ir ilggadēja medikamentu firmas darbiniece.

Apinis norādīja, ka Čakša ilggadēji ir nodarbojusies ar medikamentu izplatīšanu. "Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājas amats ir viņas tiešā zāļu firmas priekšnieka Jura Bārzdiņa lobēšanas rezultāts," pauda Apinis.

Čakša tika iecelta "Stradiņu slimnīcas valdē tieši tajā brīdī, kas tika lemts par 1A korpusu, kas patiesībā ir administrācijas ēka, daudzstāvu ēka un konferenču telpas. Tur nav uzņemšanas, reanimācijas, dzemdību nodaļas un citu. Mēs esam iztērējuši milzīgas naudas, lai uzbūvētu garāžas un administrācijas ēkas. Un šādā veidā turpinot, tieši Anda Čakša ir līdzvainīga pie tā - viņas stils un vadīšana ir tas, kas radījis Stradiņu un Bērnu slimnīcas uzņemšanas nodaļas problēmas," norādīja Apinis.

Jau ziņots, ka ZZS valde veselības ministres amatam virza Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vadītāju Andu Čakšu, žurnālistiem pauda Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis sacīja, ka ZZS valde esot atbalstījusi premjera Māra Kučinska (ZZS) virzīto Čakšas kandidatūru, jo "šī brīža situācija neprasa ilgu iešūpošanos un daudz darbi jau iepriekšējā ministra vadībā ir iesākti un izdarīti". Viņš norādīja, ka Čakšai jau ir "zināma pieredze" un arī ZZS frakcijas sēdē viņas uzstāšanās esot bijusi gana pārliecinoša. Brigmanis uzsvēra, ka Čakšas kandidatūra ir cienījama un viņa gatava strādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!