Foto: LETA

Ārlietu ministres Baibas Bražes komandai pievienosies padomniece stratēģiskās komunikācijas un publiskās diplomātijas jautājumos Signe Znotiņa-Znota un padomnieks drošības un sabiedrības noturētspējas jautājumos Tomass Pildegovičs, portāls "Delfi" uzzināja Ārlietu ministrija (ĀM).

Kā skaidro ĀM, ministres komanda tiek veidota ar mērķi nodrošināt efektīvu iekšējo un ārējo komunikāciju un sadarbību, tādējādi veicinot redzamas, izlēmīgas un profesionālas Latvijas ārpolitikas īstenošanu.

Znotiņa-Znota pašlaik ir Valsts kontroles Sabiedrisko attiecību un iekšējās komunikācijas nodaļas vadītāja. No 2015. līdz 2019. gadam Znotiņa-Znota bija Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā.

No 2012. līdz 2015. gadam viņa bija Ministru kabineta preses sekretāre. Savukārt no 2006. līdz 2012. gadam strādājusi sabiedrisko attiecību aģentūrā. Banku augstskolā ar izcilību iegūts maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā. Sociālo zinātņu bakalaura grāds komunikācijas zinātnē iegūts Rīgas Stradiņa universitātē un Roskildes universitātē Dānijā.

Darbu ārlietu ministres komandā Znotiņa-Znota sāks 7. maijā.

Savukārt Tomass Pildegovičs no 2022. līdz 2024. gadam bija NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākais eksperts, savukārt no 2020. līdz 2022. gadam Pildegovičs bija Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes padomnieks ārlietu un drošības jautājumos.

Pildegovičs ar izcilību ieguvis Kembridžas Universitātes maģistra grādu politikā un starptautiskajās attiecībās, kā arī Londonas Karaļa Koledžas Kara studiju fakultātes bakalaura grādu starptautiskajās attiecībās. Pildegovičs ir Eiropas Politikas analīzes centra (CEPA) Dentona transatlantiskās programmas 2024. gada absolvents, kā arī iepriekš nominēts par Varšavas drošības foruma un GLOBSEC nākamās paaudzes drošības līderi.

Ārlietu ministres komandā Pildegovičs darbu sāks 20. maijā.

Kā ziņots iepriekš, ārlietu ministres biroju vada līdzšinējais Ārlietu ministrijas Austrumeiropas un Centrālāzijas valstu nodaļas vadītājs Kaspars Krumholcs. Ārlietu ministres biroja vadītāja vietniece ir diplomāte Andra Krūmiņa, kura šos pienākumus pildījusi arī līdz šim.

Parlamentārā sekretāra vārds tiks nosaukts pēc viņa saistību izbeigšanas ar pašreizējo darba vietu.

Braži par ārlietu ministri ar pārliecinošu balsu vairākumu apstiprināja 19. aprīļa Saeimas ārkārtas sēdē.

Viņu amatam virzīja Ministru prezidente Siliņa, kura diplomāti aicinājusi arī iestāties partijā "Vienotība", bet šāds lēmums pagaidām vēl nav pieņemts.

Braže līdz šim bija Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece. Iepriekš viņa bijusi NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos, kā arī Latvijas vēstniece Lielbritānijā, Indonēzijā un Nīderlandē.

Bražei ir Latvijas Universitātē iegūta juridiskā izglītība, kā arī maģistra grāds komunikācijas zinātnē. Diplomāte kādu laiku arī mācījusies Dienvidaustrumāzijas studiju maģistra programmā Čulalongkornas universitātē Taizemē.

Jauns ārlietu ministrs bija jāizraugās, jo aprīļa sākumā šo amatu pameta ekspremjers Krišjānis Kariņš (JV), šādi reaģējot uz Ģenerālprokuratūras lēmumu sākt kriminālprocesu, kurā vērtēs viņa īstenoto praksi, virknē komandējumu izmantojot privātos avioreisus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!