Foto: DELFI

Aizvadītajās brīvdienās Zemgales reģionā aizturēti trīs autovadītāji, kuri braukuši pamatīgā alkohola reibumā un, lai netiktu saukti pie atbildības, mēģinājuši piedāvāt policistiem vērienīgas naudas summas – viens no viņiem pat 1500 eiro, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Autovadītāji tika aizturēti un pret viņiem uzsākti kriminālprocesi.

Sestdien Jēkabpilī, Viestura ielā, tika apturēta automašīna "Volvo V40", kuru vadījis 1987. gadā dzimis vīrietis 3,05 promiļu reibumā. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par braukšanu dzērumā, vīrietis mēģinājis piedāvāt policistiem 1500 eiro, pēc kā tika aizturēts un pret viņu uzsākts kriminālprocess.

Savukārt tajā pašā dienā Aizkrauklē, Lāčplēša ielā 1983. gadā dzimis vīrietis pie automašīnas "Ford Focus" stūres bija sēdies 0,74 promiļu reibumā un bez vadītāja apliecības. Lai izvairītos no soda dzērājšoferis likumsargiem piedāvājis 500 eiro. Par notikušo uzsākts kriminālprocess.

Svētdien Aizkrauklē, Spīdolas ielā 1991. gadā dzimis vīrietis, vadīja automašīnu "VW Passat Variant" 2,18 promiļu reibumā un bez vadītāja apliecības. Vīrietis policistiem piedāvājis 200 eiro lielu kukuli, pēc kā tika aizturēts un pret viņu uzsākts kriminālprocess.

Šogad Zemgales reģiona pārvaldē uzsākti kopumā 50 kriminālprocesi pret autovadītājiem par kukuļdošanu. Policija turpina strādāt pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!