Foto: LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) 2017.gada jaunajām politikas iniciatīvām ir pieprasīti 96 miljoni eiro, informēja IeM.

Kā pirmā prioritāte ir Latvijas austrumu robežas ierīkošana un Valsts robežsardzes spēju stiprināšana. Tā aptver pasākumus, kuri ir būtiski, lai novērstu valsts un ekonomiskās drošības draudus, kā arī nelegālo preču un finanšu plūsmu, kontrabandu un nelegālo migrāciju.

Savukārt, lai ieviestu uz jauniem principiem balstītas darba samaksas sistēmu policistiem, robežsargiem, ugunsdzēsējiem un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, starpnozaru jaunajās politikas iniciatīvās kopumā nepieciešami 31,5 miljoni eiro. IeM atgādina, ka pagājušajā gadā jaunās atalgojuma sistēmas ieviešanai tika piešķirta tikai daļa no nepieciešamajiem līdzekļiem, tāpēc šobrīd iesniegts pieprasījums atlikušajam finansējumam, lai varētu pabeigt jaunās darba samaksas sistēmas ieviešanu.

Starp būtiskākajām prioritātēm ir arī cīņa ar terorismu, kas paredz tādu pasākumu ieviešanu, kas stiprina Latvijas pretterorisma spējas un efektīvi izmanto drošības un tiesībaizsardzības iestāžu resursus.

Kā prioritāra ir arī materiāli tehniskā nodrošinājuma modernizēšana un uzlabošana, kurā paredzēta depo pārbūve, lai uzglabātu iegādātos transportlīdzekļus, ugunsdzēsēju mašīnu iegāde un tehniskais nodrošinājums Valsts policijai.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija pieprasījumus jaunajām politikas iniciatīvām saņēmusi no 13 valsts iestādēm, taču prasītās kopsummas apmērs vēl tiek aplēsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!