Tieslietu ministrija (TM) ir sagatavojusi rīkojuma projektu par piecu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu pārcelšanu uz Ieslodzījuma vietu pārvaldi, ko ministrija iesniegs Valsts kancelejā.

Kā paskaidroja TM preses sekretāre Ksenija Vītola, paredzēts, ka šis jautājums tiks iekļauts nākamās nedēļas valdības sēdē. Tomēr, kā norādīja Vītola, ministrijai nav informācijas par to, vai amatpersonas ir piekritušas šai "rokādei".

Iepriekš tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) izteicās, ka VID amatpersonām tiek radītas jaunas amata vietas, kas noteikti prasīs arī papildu izdevumus. Tomēr ministrs toreiz pauda pārliecību, ka jebkura rotācija starpresoru līmenī mazina riskus, kas var rasties, kad cilvēks ilgstoši strādā vienā konkrētā vietā.

"Piecām personām, kas tiks pārceltas, ir liela pieredze valsts pārvaldē un laba juridiskā izglītība, kas noteikti dos labu ieguldījumu tālākos darbos. Protams, arī minētajām personām sevi vajadzēs pierādīt, strādājot pie jaunajiem projektiem, jo paveicamo darbu ir ļoti daudz," stāstīja ministrs. Tāpat Rasnačs piebilda, ka rotācijas kārtībā pārceltajām personām ir jāsaglabā tāds pats algas līmenis, kāds bija iepriekšējā darbavietā, kas ir nedaudz lielāks par to atalgojumu, ko saņem pārvaldē.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus. No pārējiem 17 rotācijā iesaistītājiem VID darbiniekiem 14 cilvēki tiks pārcelti citos amatos VID, bet trīs - darbā ārpus VID.

Uz TM iestādēm tiek pārcelti pieci līdzšinējie Finanšu policijas darbinieki - Māris Kaminskis, Jurģis Kijoneks, Aivijs Lagzdiņš, Viesturs Burkovskis un Miks Indāns. Šie darbinieki turpmāk strādās Ieslodzījuma vietu pārvaldes Tiesvedības daļā un Tiesiskā regulējuma daļā.

VID Iekšējā audita daļas vadītājs Jānis Kalugins tiks rotēts darbā uz Iekšlietu ministrijas iekšējā audita daļu, bet Nodrošinājuma pārvaldes vadītājs Aigars Undzēns pāries darbā uz Valsts reģionālās attīstības aģentūru.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone šīs nedēļas sākumā iesniegusi atlūgumu, apliecināja finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) padomnieks Arno Pjatkins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!