Foto: DELFI

Vairāku Latvijas interneta pakalpojumu sniedzēju reklāmas materiālos izmantotie "Speedtest" interneta mērīšanas rīka dati ir maldinoši, informē Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC).

PTAC norāda, ka reklāmas materiālos izmantotie saukļi, piemēram, "Speedtest apbalvojums. Latvijas ātrākais internets", "Ātrākais internets Latvijā – apstiprinājis Speedtest.net" un "Speedtest apbalvojums. Latvijas ātrākais 4G" var likt vidusmēra patērētājam izvēlēties pakalpojumu, kuru viņš citādi neizvēlētos.

Kā norāda Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāve Ieva Bethere, "Speedtest" metodika un metrika neatbilst normatīvajos aktos noteiktajai interneta ātruma mērīšanas metodei. "Speedtest" mēra individuālo interneta pieslēguma ātrumu no konkrētas IP adreses uz noteiktu interneta vidē esošu resursu vai IP adresi. Taču "Speedtest" nevar izmantot, lai vispārīgi raksturotu interneta pakalpojuma kvalitāti un salīdzinātu to ar citiem pakalpojuma sniedzējiem, skaidro Bethere.

PTAC direktore Baiba Vītoliņa aicina interneta pakalpojumu sniedzējus turpmāk reklāmas materiālos neizmantot "Speedtest" un līdzīgu mērījumu rīku rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!