Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone apsver iespēju pamest darbu VID, liecina viņas teiktais otrdien laikrakstā "Latvijas Avīze" publicētā intervijā.

Vērtējot anonīmo vēstuli, kurā vēstīts par Pētersones ģimenes īpašumiem, viņa atzīst, ka šādi materiāli būs tikai sākums.

"Anonīmajā vēstulē teikts, ka šis ir tikai sākums. Es ar to rēķinos. Vienlaikus apsveru iespēju dzīvē arī darīt kaut ko citu un ļaut kādam citam šo tik vieglo kuģi pastūrēt. Trīs gadi šajā medus maizē ir daudz, un to var saprast tikai tie, kuri kaut ko tādu ir darījuši," saka Pētersone.

Viņa arī atklāj, ka saņēmusi draudus saistībā ar pieņemtajiem lēmumiem par VID darbinieku rotāciju. "Ir bijuši mēģinājumi ietekmēt manus lēmumus saistībā ar darbinieku pārcelšanu citā darbā. Pieļauju, ka pārcelšana nepatīk atsevišķiem VID spēka struktūrvienību darbiniekiem, iespējams, citiem, tāpat arī kādiem ietekmīgu, ar nelegālu biznesu saistītu grupējumu pārstāvjiem, kurus esam pieķēruši pēdējā laikā," skaidro Pētersone.

Pēc VID vadītājas teiktā, visus lēmumus viņa pieņēmusi patstāvīgi, taču par rotāciju iepriekš apspriedusies ar VID iekšējās drošības nodaļas vadītāju Gitu Plaudi.

"Un diezin vai kāds varētu mani ietekmēt arī turpmāk – kamēr vien būšu šajā amatā," piebilst Pētersone.

Jau ziņots, ka VID tiek īstenota rotācija, kuras ietvaros citos amatos tiks pārceltas kopumā 39 VID matpersonas, tostarp 22 dažāda līmeņa vadītāji. 18 no vadītājiem tiek pārcelti uz citiem amatiem pašā VID, bet četri vadītāji tiks pārcelti darbā uz citām iestādēm.

Līdz šim uz citiem amatiem pārcelti jau 29 darbinieki, bet viens darbu VID pametis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!