Foto: LETA
Ar Latvijas Universitāti (LU) šobrīd notiek pārrunas par Katoļu jeb Kristīgās teoloģijas fakultātes izveidi.

Šī ideja, par kuras virzītāju tiek minēts Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs, likusi sarosīties sociālo tīklu lietotājiem, kuri aktīvi dalījušies pārdomās un minējumos par to, kā varētu tikt iecelti fakultātes mācībspēki, neaizmirstot pieminēt arī ieceri Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Satversmē nostiprināt sieviešu ordinācijas aizliegumu.

Latvijas Romas Katoļu baznīcas informācijas centra vadītāja Ingrīda Lisenkova portālam "Delfi" atzina, ka Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgumā 21.pantā ir minēta Katoļu teoloģijas fakultātes atjaunošana pie LU. Stankevičs atzīst, ka šobrīd notiek pārrunas ar LU, taču runa ir nevis par Katoļu teoloģijas fakultāti, bet gan par Kristīgās teoloģijas fakultāti.

Šajās pārrunās ir iesaistīti arī citu kristīgo konfesiju vadītāji, piebilda Lisenkova, atzīmējot, ka patlaban par mācībspēku iecelšanu un tamlīdzīgiem jautājumiem, kas ir izskanējuši sociālajos tīklos, nav runāts, tādejādi šī informācija nav patiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!