Foto: DELFI

"Lattelecom" Rīgas maratona laikā tiks ieviesti ievērojami satiksmes ierobežojumi ielās, kuras iekļautas maratona maršrutā, informēja Rīgas dome.

Saistībā ar maratonu sestdien, 14.maijā, un svētdien,15.maijā, pilsētā gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi. No 13.maija vakara transporta līdzekļu kustībai būs slēgta 11.novembra krastmala.

No piektdienas plkst.20 līdz svētdienas plkst.24 policija slēgs transporta kustību 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Šie satiksmes ierobežojumi neattieksies uz transporta līdzekļiem ar speciālām caurlaidēm.

14.maijā no plkst.15 līdz 16 slēgs transportlīdzekļu satiksmi "Rimi" bērnu dienas Ģimeņu skrējiena maršrutā, kas ietver 11.novembra krastmalu, Eksporta ielu, Elizabetes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, Brīvības bulvāri, Kaļķu ielu.

15.maijā no plkst.7.30 līdz plkst.16 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme iepriekš plānotajos maratona maršrutos.

15.maijā no plkst.8.30 līdz plkst.14.45 nepieciešamības gadījumā organizēs divvirzienu transporta līdzekļu satiksmi Kronvalda bulvāra posmā no Muitas ielas līdz Elizabetes ielai, Doma laukumā, Skanstes ielas posmā no Hanzas ielas līdz Zirņu ielai, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai, kā arī Eksporta ielas posmā no Rīgas pasažieru ostas līdz Hanzas ielai, kravas transportlīdzekļu un tūristu autobusu izbraukšanai un iebraukšanai ostas teritorijā.

No piektdienas plkst.17 līdz 15.maija plkst.24 transportlīdzekļiem tiks aizliegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī 11.novembra krastmalai piegulošajā paralēlajā ielā Vecrīgas pusē starp Bīskapa gāti un Poļu gāti un Kaļķu ielā.

Doma laukumā transporta līdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi paredzēti no 12.maija plkst.23.30 līdz 16.maija plkst.8.

Informācija par izmaiņām sabiedriskā transporta satiksmē būs izvietota pieturās, kā arī "Rīgas satiksmes" mājaslapā.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus ar izpratni attiekties pret satiksmes ierobežojumiem un nedēļas nogalē laicīgi plānot savus pārvietošanās maršrutus pilsētas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!