Foto: Foto: Ojārs Jansons
"Vispirms vēlos jums nodot sirsnīgus sveicienus no Svētā tēva un apliecināt viņa lūgšanas un svētību jums un jūsu ģimenēm," sākot savu uzrunu dievkalpojumā sv. Jēkaba katedrālē sacīja Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins, kurš šonedēļ ieradies vizītē Latvijā.

Kardināls atzina, Latvijas un Svētā Krēsla attiecības kopš to atjaunošanas pēc pārtraukšanas PSRS okupācijas periodā, ir arvien stiprinājušās. "Mēs pateicamies Dievam par labajām attiecībām un par augsto sadarbības līmeni starp Latvijas Baznīcu un valsti. Īpaši pieminam visus tos, kuri nepagurdami darbojās, lai veicinātu abpusēju izpratni un sadarbību dažādās jomās," atzina Parolins.

Viņš arī akcentēja nepieciešamību īstenot ekumēniskos centienus, kā uz to norādījuši gan pāvests Benedikts XVI, gan tagadējais pāvests Francisks.

"Zinu, ka Latvijā notiek aktīva sadarbība starp kristīgajām konfesijām. Dažādās vietās notiek regulāras lūgšanu un liecību tikšanās. Man arī zināms, ka dažādo Baznīcu un kristīgo kopienu vadītājiem ir ierasts kopīgi uzrunāt sabiedrību ētikas, dzīvības aizsardzības un sociālā taisnīguma jautājumos. Tāpat ir labi, ka kristīgo vadītāju attiecības raksturo brālības gars un ka vietējā līmenī notiek aktīva ekumēniskā sadarbība starp kopienām un lūgšanu grupām," sacīja katoļu kardināls.

Viņš atzina, ka "vienmēr ir iespējams darīt vairāk, lai (..) veidotu nopietnu teoloģisko dialogu par dažādiem visus interesējošiem jautājumiem.

Ar pilnu kardināla teiktā tekstu iespējams iepazīties šeit.

Jau vēstīts, ka Svētā Krēsla valsts sekretārs Parolins, atzīmējot Latvijas un Svētā Krēsla diplomātisko attiecību atjaunošanas 25.gadadienu un 95 gadus, kopš Svētais Krēsls atzina Latviju "de iure", trešdien oficiālā vizītē ieradās Latvijā.

Ceturtdien Parolins tikās ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām, kā arī lasīja lekciju Latvijas Universitātes Lielajā aulā, kas bija veltīta pāvesta Franciska enciklikai "Laudato si".

Viņa vizīte noslēgsies piektdien un tās laikā amatpersonai paredzētas vairākas tikšanās ar Latvijas augstākajām amatpersonām, kā arī Latvijas Romas katoļu baznīcas bīskapiem un kristīgo konfesiju līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!