Otrdienas rītā Rīgā satiksme ir lēnāka, nekā ierasts, kas skaidrojams ar pirmssvētku laiku, ierakstā mikroblogošanas vietnē "Twitter" brīdina Rīgas domes Satiksmes departaments.

Satiksmes departamentā atzīmē, ka šorīt Rīgā satiksme ir lēnāka un tas izskaidrojams ar pirmssvētku laiku, tādēļ dome aicina satiksmes dalībniekus būt uzmanīgiem un pacietīgiem.

Kā liecina informācija "Balticmaps.eu", sastrēgumi ap plkst. 9 bija izveidojušies A. Deglava ielā starp Ilūkstes un G.Astras ielām, kur ierastās minūtes vietā nācās gaidīt teju 10 minūtes, Brīvības gatvē G. Zemgala gatves un Krimuldas ielas posmā, kur nepilnas minūtes vietā šorīt nācās pavadīt deviņas minūtes, G, Zemgala gatvē Gaujas ielas un Brīvības gatves apkaimē, kā arī Jūrmalas gatvē.

Lēnāka satiksme šorīt ir arī ir uz Gaisa tilta, Krimuldas un Klijānu ielā, Brīvības ielā, Buļļu ielā, uz Vanšu tilta, kā arī Cēsu ielā un citviet pilsētā, liecina "Balticmaps.eu" dati.

Jau vēstīts, ka trešdien, 4. maijā, Latvijā tiek svinēta Neatkarības atjaunošanas diena, kas ir oficiāla brīvdiena. Svētku pasākumu dēļ Rīgas centrā gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi, kas stāsies spēkā jau otrdienas vakarā.

No 4. maija plkst.00.20 līdz 5. maija plkst.5 satiksme būs slēgta Krišjāņa Valdemāra ielas posmā no Oskara Kalpaka bulvāra līdz Elizabetes ielai. Savukārt jau no šodienas plkst. 23 līdz 5. maija plkst.6 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Andreja Pumpura ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Jura Alunāna ielai.

4. maijā no plkst.13.30 līdz plkst.15 nepieciešamības gadījumā īslaicīgi ierobežos transportlīdzekļu satiksmi un gājēju kustību Aspazijas bulvārī pie Brīvības pieminekļa un laukumā pie Brīvības pieminekļa, bet no plkst.11 līdz 14 Jēkaba ielas posmā no Torņa ielas līdz Mazajai Pils ielai, Klostera ielas posmā no Klostera ielas līdz Mazai Pils ielai, Mazās Pils ielas posmā no Klostera ielas līdz Jēkaba ielai.

4. maijā no plkst.7 līdz 19 transportlīdzekļiem tiks aizliegts apstāties un stāvēt Kaļku ielas abās pusēs abos virzienos posmā no 11. novembra krastmalas līdz Rātslaukumam.

No plkst.7 līdz 15 transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt būs liegts Aspazijas bulvāra kreisajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Teātra ielai, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai un Jēkaba ielas posmā no Klostera ielas līdz Mazai Pils ielai.

Jau no otrdienas vakara plkst.20 līdz 5. maija plkst.6 transportlīdzekļiem tiks aizliegts apstāties un stāvēt Andreja Pumpura ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Jura Alunāna ielai.

4. maijā no plkst.13.45 līdz plkst.14.45 slēgs kuģošanas līdzekļu satiksmi pilsētas kanāla posmā no Krišjāņa Barona ielas tilta līdz gājēju tiltam pie Bastejkalna.

1990. gada 4. maijā 134 no 201 Latvijas PSR Augstākās padomes deputātiem pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu". Augstākā padome noteica valsts varas "de facto" atjaunošanai pārejas periodu, kas beidzās ar Latvijas Republikas 5. Saeimas sasaukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!