Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis uzskata, ka joprojām paliek neatbildēts jautājums, ar kādu mērķi partija "Gods kalpot mūsu Latvijai" izvēlējās tieši šādu nosaukumu.

Uzņēmumu reģistrs oficiāli reģistrējis jaunu partiju "Gods kalpot mūsu Latvijai", iepriekš vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Sākotnēji iecerētais partijas nosaukums bija "Gods kalpot Latvijai", taču pret to iebilda aizsardzības ministrs. Partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs LTV skaidroja, ka, ņemot vērā aizsardzības ministra iebildumus, partija pilnsapulcē vienojusies, ka tās nosaukums turpmāk būs "Gods kalpot mūsu Latvijai".

Bergmanis ar savas padomnieces Līgas Krapānes starpniecību norādīja, ka šobrīd formāli partija savā nosaukumā vairs nelieto karavīru svinīgo saukli. Vienlaikus ministrs uzskata, ka joprojām paliek neatbildēts jautājums, ar kādu mērķi šī partija, kurā ir pārstāvētas arī vairākas militārpersonas, izvēlējās tieši šādu nosaukumu.

Jau ziņots, ka iepriekš notika partijas dibināšanas sapulce. Par partijas priekšsēdētāju ievēlēja tās līderi Andreju Požarnovu. Iepriekš partija darbojās kā biedrība.

Partijas nosaukuma izvēli kritizēja gan ministrs Bergmanis, gan NBS komandieris Raimonds Graube, kā arī citas valsts amatpersonas, norādot, ka tas ir politiskai partijai neatbilstošs.

Pēc Bergmaņa vārdiem, "Gods kalpot Latvijai!" ir profesionālā dienesta karavīru un zemessargu vadmotīvs, kā arī šie vārdi tiek izteikti saņemot valsts apbalvojumu, tāpēc viņaprāt situācija, kad šādu nosaukumu izvēlas politiskā partija, ir neizprotama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!