Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki vairākās Latvijas pilsētās aizturējuši desmit personas, pie kurām atraduši dažādu veidu munīciju, šaujamieročus, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Strādājot ar operatīvo informāciju saistībā ar iespējamu nelikumīgu ieroču apriti, policisti gada sākumā sākuši izmeklēšanu vairākos kriminālprocesos. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka Latvijas teritorijā darbojas vairākas personu grupas, kas iegādājas, glabā un pārdod ieročus citām personām. Daļa no šīm personām un personu grupām bijušas savstarpēji pazīstamas, un ieroču nelikumīga tirdzniecība bija viņu peļņas gūšanas veids, noskaidrojusi policija.

Likumsargi atklājuši, ka aizdomās turētās personas ieročus iegādājās vai izrakuša Pirmā un Otrā pasaules kara kauju vietās. Pamatojoties uz izmeklēšanā iegūto informāciju, policijas darbinieki Rīgā, Tukuma novadā, Kandavas novadā, Bauskas novadā un Latgalē veikuši vairākas kratīšanas pie kopumā desmit personām.

Kratīšanās policija izņēmusi ievērojamu ieroču arsenālu, proti, 48 karabīnes, 23 pistoles, astoņus gludstobra šaujamieročus, 43 rokas granātas, 62 spridzināšanas ietaises, desmit automātiskos šaujamieročus, triecienšauteni, ložmetēju, kā arī 8845 gabalus dažāda veida šaujamieroču munīcijas, 38 šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas un divus kilogramus sprāgstvielu.

Ieročus, munīciju un sprāgstvielas tirgoņi glabājuši gan savās mājās, gan speciāli izveidotos slēpņos.

Saistībā ar notikušo Valsts policija turpina izmeklēšanu piecos kriminālprocesos. Daļa no aizdomās turētajiem jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem, atklāj policija. Patlaban pret aizturētajiem sākti kriminālprocesi par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu, munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu nelikumīgu iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu un realizēšanu.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!