Rīgā šonedēļ notiks NATO seminārs "Allied Reach 2016", kurā piedalīsies ap 60 alianses ģenerāļu, informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Paredzēts, ka seminārā no 11.līdz 14.aprīlim alianses komandstruktūru militārie līderi diskutēs par stratēģiski nozīmīgiem jautājumiem un nākotnes izaicinājumiem starptautiskajai drošībai.

NATO seminārā "Allied Reach 2016" piedalīsies aptuveni 250 dalībnieki – NATO komandstruktūru militārie līderi un drošības eksperti, tostarp aptuveni 63 NATO ģenerāļi. Semināru apmeklēs arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Petrs Pavels (Petr Pavel), NATO Transformācijas pavēlniecības komandieris ģenerālis Denis Mersjē (Denis Mercier), NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Salvatore Farina (Salvatore Farina), Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Adrians Bredšovs (Adrian Bradshaw), kā arī citi NATO augstākie virsnieki.

"Esmu pagodināts, ka seminārs "Allied Reach 2016" noris Latvijā. Šis seminārs notiek mums zīmīgā laikā, jo tieši šobrīd intensīvi gatavojamies NATO Varšavas samitam," uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. "Seminārs "Allied Reach 2016" sniegs unikālu iespēju NATO komandstruktūru militārajiem līderiem diskutēt par nepieciešamajām pārmaiņām, kas jāveic, lai NATO stātos pretī mūsdienu un nākotnes izaicinājumiem," norāda ministrs.

Semināra "Allied Reach 2016" programma ir tapusi ciešā sadarbībā ar NATO Transformācijas pavēlniecības komandieri, ASV Eiropas spēku komandieri, Starptautisko militāro štābu un NATO Militāro komiteju. Seminārā gūtie secinājumi tiks izmantoti, lai pielāgotu konceptus, uzlabotu NATO plānošanu, kā arī rastu vērtīgas atziņas, lai NATO vēl efektīvāk varētu stāties pretī nākotnes izaicinājumiem.

NATO seminārs "Allied Reach 2016" norisinās reizi divos gados un tajā piedalās NATO komandstrukūru militārie līderi, lai diskutētu par militāriem un stratēģiskiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!