Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāds Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) standarta reids ēstuvē "Pakistānas kebabs" beidzies ar uzbrukumu žurnālistiem un sasitu kameru, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga".

PVD uz "Pakistānas kebabu" devies pēc tam, kad aculiecinieks Edgars bija novērojis, kā ēstuvē no kādas automašīnas, kas saskaņā ar viņa pausto nav bijusi aprīkota ar saldēšanas iekārtām, nesta gaļa. "Skatāmies, stāv apvidus auto, atvērts bagāžas nodalījums, un iekšā stāv iepakoti celofāna maisi. Un viens melnīgsnējs vīrietis tos nes iekšā Pakistānas kebabos. Piebraucot tuvāk, bija saskatāms, ka tā patiešām ir gaļa. Un, kas, visvairāk radīja izbrīnu, ka tā mašīna bija bez saldēšanas iekārtām," raidījumam norādījis aculiecinieks.

Kā vēsta raidījums, PVD darbinieces atklājušas netīrību virtuvē, kā arī pārkāpumus produktu gatavošanā. Saldētavā inspektores atradušas vistas un liellopa gaļu ar bojātu marķējumu. Saskaņā ar "Nekā Personīga" vēstīto uz dažām bijis redzams, ka derīguma termiņš beidzies jau pirms pusgada.

Kebabnīca pieder uzņēmumam "Spice of Pakistan". Tā īpašnieks un vadītājs līdz pagājušā gada novembrim bija Ali Farmans. Arī pēc īpašnieku maiņas pakistāņu izcelsmes uzņēmējam ir pilnvaras rīkoties šajā uzņēmumā. Farmanam ir uzturēšanās atļauja Latvijā, kas iegūta apprecoties ar Latvijas pilsoni.

Aptuveni stundu pēc reida sākuma, Farmans ieradies ēstuvē un skaidrojis inspektorēm, ka gaļa, kam beidzies derīguma termiņš, nav domāta klientiem, bet gan pašu lietošanai. Nekādu norāžu par to, ka produkti domāti personālam, nav bijuši, tāpat nav bijuši arī nekādi dokumenti par gaļas izcelsmi. Inspektores īpašnieku informējušas, ka gaļu izņems, kā izplatīšanai nederīgu.

PVD inspektore paziņojusi, ka reidā atklātie pārkāpumi ir būtiski un ēstuve jāslēdz. Pēc šī paziņojuma kebabnīcas īpašnieks kļuvis agresīvs un pieprasījis televīzijas grupai tūlīt atstāt viņa iestādi, vēsta raidījums.

Farmans pieprasījis žurnālistiem atdot safilmēto materiālu. Kādā brīdī, kad tumšajā ēstuves palīgtelpā filmēšanas grupa bija palikusi viena, divi kebabnīcā strādājošie vīrieši ienākuši telpā, aizšķērsojuši durvis. Farmans meties virsū ''Nekā personīga'' operatoram un licis lauzt kameru. Operators saucis palīgā un centies nosargāt kameru.

Nākamajā dienā kebabnīca ir slēgta. Pret Farmana uzņēmumu tagad sākta ne tikai administratīvā pārkāpuma lieta PVD. Viņam draud kriminālatbildība par uzbrukumu žurnālistiem un svešas mantas bojāšanu.

Līdz šim PVD pārbaudes ēstuvē noritējušas samērā gludi. Arī iepriekš atklāti pārkāpumi, taču tāpēc iestādi nav nācies slēgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!