Foto: LETA

Policisti aizdomās par Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa automašīnas bojāšanu, kas notika šī gada 7. martā, aizturējuši kādu 1988. gadā dzimušu vīrieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policija 8. martā saņēma informāciju, ka Rīgas centrā no kāda nama kāpņutelpas ir izrauta pastkastīte un ar to vēlāk sabojāta automašīna BMW, kas bija novietota turpat pie nama. Automašīnai izsists aizmugurējais stikls un saskrāpēta virsbūve. Minētā automašīna piederēja Kaimiņam.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja, ka noziegumu izdarījis kāds 1988. gadā dzimis vīrietis. Vīrietis savas rīcības motīvus nespēj paskaidrot, vienīgi to, ka tā bijusi spontāna rīcība, kura bijusi huligāniska motīva vadīta. Vīrietis iepriekš nonācis policijas redzeslokā par maznozīmīgiem pārkāpumiem. Aizturētais savu vainu izdarītajā atzīst.

Pret vīrieti kriminālprocess uzsākts par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Par to, ka aizturēts vīrietis, kurš bojājis viņa auto, pats deputāts Kaimiņš uzzināja no portāla "Delfi".

Kaimiņš pastāstīja, ka policija pie viņa nav vērsusies, turklāt viņam šobrīd nav nekādas informācijas par šo gadījumu, tāpēc Kaimiņš tagad gaidīšot sīkāku informāciju.

"Mani interesē tā motivācija, ļoti interesē [tā cilvēka] motivācija, neiet klāt pie mašīnām un nedauza konkrēti vienu mašīnu. Kas ir spontāna rīcība? Tā ir slimība vai kas? Mani interesē tā motivācija (..). Tas nebija vienkārši izsist logu. Griezt salonu ar nazi... Kas ir tas motivators?" portālam "Delfi" emocijas neslēpa Kaimiņš.

"Ja es varētu rast atbildi par šo motivāciju, kas tas ir. Man būtu vieglāk saprast viņa motīvus, kāpēc viņš tā ir rīkojies," pārdomas pauda deputāts.

Savukārt VP pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" skaidroja, ka "tuvākajā laikā cietušajam plānots ierasties policijā, tad arī viņš varēs iepazīties ar lietas apstākļiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!