Foto: F64
Vācu galēji kreisās partijas "Die Linke" pārstāvji iekļauti Latvijas melnajā sarakstā un viņiem liegta plānotā ieceļošana valstī.

Aktīvists Jānis Kuzins, kurš sevi dēvē par partijas "Par neatkarīgu Latviju" ģenerālsekretāru, paziņojumā medijiem pauž nosodījumu "Latvijas varas iestāžu lēmumam neielaist Latvijā Vācijas "Die Linke" partijas politiķus".

"Viņi Hamburgas lidostā tikai aizturēti un tika paziņots, ka "Die Linke" politiķi ir Latvijas melnajā sarakstā," apgalvo Kuzins.

Tiesa gan, partijas paziņojums liecina, ka melnajā sarakstā iekļautie ir ar partiju saistītās biedrības "Vereinigung der Verfolgten des Naziregimes – Bund der Antifaschistinnen und Antifaschisten", nevis pašas partijas pārstāvji.

"Līdzīgi kā iepriekšējos gados, saskaņā ar Imigrācijas likumu un pamatojoties uz drošības iestāžu atzinumu, iekšlietu ministrs ir iekļāvis personas to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijas Republikā aizliegta, jo tās rada drošības riskus," portālam "Delfi" sacīja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) padomniece Daiga Holma.

Kā liecina ārvalstu mediju vēstītais, minētā vācu organizācija tiek uzskatīta par galēji kreisu un atsevišķi tās biedri pieslejas ekstrēmiem uzskatiem un ir tiesībsargājošo iestāžu uzmanības lokā. Pēc Kuzina sacītā, šie cilvēki gribēja apmeklēt protesta akciju pret biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa rīkoto gājienu leģionāru piemiņas dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!