Juriste un sabiedriskā aktīviste Ieva Brante Rīgas domē pieteikusi divus 16.marta piketus, informēja pašvaldībā

Pikets pie Krievijas vēstniecības pieteikts no plkst.9 līdz 9.30. Brante norāda, ka tas tiek rīkots, lai atgādinātu Krievijai par noziegumiem, ko tā veikusi pret Latviju Otrā pasaules kara laikā. Pikets pie Vācijas vēstniecības Rīgā notiks pēc tam - no plkst.9.30 līdz 10, lai Vācijai atgādinātu par noziegumiem, ko tā veikusi pret Latviju Otrā pasaules kara laikā, liecina saņemtais pieteikums.

Katrs pikets pulcēs ap 50 dalībniekus.

Starp piketa iniciatoriem līdzās viņai un Brantei minēta arī Liene Cipule, Guntars Cipulis, Vents Zvaigzne, Mārtiņš Mintaurs, Aldis Lejnieks, Rudīte Kalpiņa un Ervīns Krauklis. Piketi pie šo valstu vēstniecībām notiks jau otro gadu, aģentūrai BNS norādīja viena no piketa iniciatorēm Liāna Langa.

Pēc akciju rīkotāju uzsvērtā, "arī šogad Vācijai un Krievijai atgādināsim par noziegumiem pret Latviju Otrā pasaules kara laikā, un tas notiek 16.martā, jo tieši latviešu leģiona izveide ir tam apliecinājums".

"Vācija savus kara noziegumus ir nožēlojusi, bet Krievija turpina no tiem norobežoties, aizbildinoties, ka nav PSRS un tās režīma politiskā mantiniece," pauž piketa rīkotāji.

Paziņojumā medijiem viņi norāda, ka latviešu leģiona izveide 1943.gadā bija starptautisko tiesību pārkāpums. Arī PSRS okupētās Latvijas teritorijā pārkāpa starptautiskos likumus.

Jau ziņots, ka Rīgas dome iepriekš 16.martā atļāvusi trīs pasākumu norisi – "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa no plkst.11 līdz plkst.13 rīko gājienu maršrutā Jāņa baznīca – Brīvības piemineklis. Gājiena laikā pie Brīvības pieminekļa tiks izvietots nožogojums.

No plkst.7 līdz plkst.13 laukumā pie Brīvības pieminekļa pasākumu iecerējusi rīkot biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam". Šim pasākumam būs ierādīta vieta pieminekļa laukuma malā.

Sapulci no plkst.9 līdz plkst.15 bija pieteikusi biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja", lai norādītu uz "Waffen-SS" noziegumu attaisnošanas bīstamību, pauž rīkotāji. Pasākumu atļauts rīkot Bastejkalnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!