Aizdomās par krāpnieciskas shēmas organizēšanu aizturētās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) inspektores Ageneses Leimanes parādsaistības ir 42 792 eiro, liecina viņas valsts amatpersonas deklarācija, kas iesniegta par 2014. gadu.

Deklarācija par 2015. gadu vēl nav iesniegta.

Viņas parāda apmērs gada laikā ir samazinājies par aptuveni 2000 eiro, secināms no amatpersonas deklarācijām par 2013. un 2014. gadu.

2014. gadā VID darbiniece 11 155 eiro viņa saņēmusi kā darba algu, bet 136 eiro gadā reģistrēti kā pabalsts. VID darbiniecei īpašumā ir divas automašīnas – 1997. gada izlaiduma "Volkswagen Caravelle" un 2002. gada izlaiduma "Volkswagen Passat Variant".

Deklarācijā redzams, ka Leimane kā valdes locekle darbojas biedrībā "Darbīgās rokas".

"Delfi" jau ziņoja, ka Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes darbinieki aizturējuši kādu VID darbinieci Cēsīs. Viņa tiek vainota krāpnieciskas shēmas organizēšanā, svētdien vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

VID portālu "Delfi" informē, ka grupējums nodarbojās ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Saskaņā ar sākotnējiem aprēķiniem valsts budžetam nodarītais zaudējumu apmērs ir vairāk nekā 1,7 miljoni eiro.

Aizturēts grupējuma kodols jeb četras personas, tostarp arī viena VID galvenā nodokļu inspektore, kurai šobrīd ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, tai skaitā aizliegums ieņemt iepriekšējo amatu.

"Nekā personīga" informēja, ka Finanšu policija aizturējusi Cēsu VID nodaļas darbinieci Leimani. Viņa tiek vainota, ka no 2013.gada janvāra kopā ar trim uzņēmējiem izveidojusi shēmu PVN izkrāpšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!