Foto: DELFI
Biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja" leģionāru piemiņas dienā, 16. martā, kā vienīgo pasākumu iecerējusi jau Rīgas pašvaldībā pieteikto sapulci Brīvības pieminekļa laukumā, kuras laikā plānots arī novietot ziedus pie Brīvības pieminekļa, pastāstīja komitejas pārstāvis Aleksejs Šaripovs.

Viņš pastāstīja, ka sapulce plānota no pulksten 9 līdz 15. Pasākumā iecerēts izmantot skaņu pastiprinošas ierīces, par ko informēta arī pašvaldība, sacīja Šaripovs. Ziedu nolikšana plānota sapulces sākumā - īsi pēc pulksten 9.

Sapulce tiks veltīta "Waffen SS" upuru piemiņai un vēstīs par ""Waffen SS" noziegumu attaisnošanas bīstamību". Plānotais dalībnieku skaits - 100.

Citus pasākumus 16. martā biedrība nav ieplānojusi, sacīja Šaripovs.

Jau ziņots, ka Rīgas domē ir pieteikti tradicionālie 16. marta - leģionāru piemiņas dienas - pasākumi. No pulksten 7 līdz 13 Rīgā, Brīvības pieminekļa laukumā, sapulci pieteikusi biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam". Iecerēts, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki, un kā pasākuma mērķis norādīts "atgādināt par 1944. gada 16. martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un Latviešu leģiona Otrā pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem".

Savukārt divas stundas vēlāk, no pulksten 9 līdz 15, Brīvības pieminekļa laukumā sapulci/piketu pieteikusi biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja".

Tikmēr no pulksten 11 līdz 13 gājienu maršrutā Doma laukums-Zirgu iela-Līvu laukums-Kaļķu iela-Brīvības bulvāris (Brīvības pieminekļa laukums) pieteikusi biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa". Organizācijas mērķis ir ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, iecerēts, ka tajā piedalīsies 100 personas.

Par pasākumu norisi, jo to pieteiktie laiki pārklājas, sapulcē, kurā piedalīsies minēto pasākumu organizatori, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, vēl vienosies. Rīgas domē sola tuvākajā laikā informēt par šajā sapulcē nolemto.

Šie pasākumi ar analoģiskiem mērķiem pašvaldībā tika pieteikti arī pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!