Foto: LETA
Aizvadītajā nedēļā publiski parādījās ziņas, ka Zolitūdes traģēdijā apsūdzētā Inna Šuvajeva saņēmusi slepkavības draudus. Apsūdzētās advokāte Jeļena Kvjatkovska intervijā laikrakstam "Diena" skaidrojusi, ka pati apsūdzētā nekādus draudus nav saņēmusi un ar iesniegumiem policijā nav vērsusies.

"Precīzāk, mana kliente pirms Ziemassvētkiem steidzamības kārtā tika izsaukta uz policiju, kur viņai paziņoja, ka šodien viņa un arī viņas ģimene mājās neies, jo ir draudi viņas dzīvībai. Pati viņa nekādus draudus nav saņēmusi, ne ar kādiem iesniegumiem nekur nav vērsusies. Jāsaka, mēs bijām pilnīgā šokā par šo situāciju," laikrakstam "Diena" stāstīja Kvjatkovska, piebilstot, ka pirms Jaungada viņai atkal ļāva dzīvot mājās.

Pēc tam advokāte ar klienti vērās policijā ar lūgumu sniegt informāciju par apdraudējumu, lai varam izvērtēt, ir nepieciešams lūgt procesuālo aizsardzību vai nē. "Saņēmām formālu atbildi, ka notiek izmeklēšana, esat atzīta par cietušo, mēs pārbaudām visas versijas," skaidroja advokāte.

"Ņemot vērā šos notikumus, jau laikus – janvāra vidū, vērsāmies tiesā ar pieteikumu, pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma 464. pantu, kas paredz noteiktu kategoriju lietas izskatīt bez apsūdzētā piedalīšanās," pastāstīja Kvjatkovska. "Atnāca īsa atbilde: lemsim to tiesas sēdē."

"Sekas tam var būt divējādas: pirmkārt, lieta tiks atlikta, otrkārt, mūsu likums paredz, ka tad process būs slēgts. Bet mēs negribam ne vilcināt lietu – mana kliente nav vainīga un ir ieinteresēta, lai tiesa par to pārliecinās iespējami ātri, – ne arī pieļaut slēgto tiesas procesu, jo... Jūs saprotiet, kas notiek – lai ko mēs darītu, tik un tā tiekam padarīti par vainīgajiem," atzina advokāte.

Ziņots, ka trīs Zolitūdes traģēdijā apsūdzētās personas saņēmušas slepkavības draudus.

Tāpat ziņots, ka otrdien Ķīpsalas izstāžu hallē pulksten 10 Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa otrajā sēdē turpinās skatīt tā dēvēto Zolitūdes traģēdijas krimināllietu, kurā apsūdzības celtas deviņām personām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!