Foto: DELFI
Rīgas domē (RD) patlaban pieteikti trīs 16. marta pasākumi, informēja RD pārstāvis Uģis Vidauskis.

Paredzēts, ka Biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa" 16. martā no plkst. 11 līdz plkst. 13 pieteikusi gājienu maršrutā Doma baznīca - Brīvības piemineklis. Pasākuma pieteikumā norādīts, ka gājiena dalībnieku skaits varētu būt simts cilvēku apmērā.

Savukārt no plkst. 7 līdz plkst. 13 laukumā pie Brīvības pieminekļa pasākumu rīkos biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam". Pasākuma mērķis ir skaidrot garāmejošajiem interesentiem par 1944. gada 16. martā noritējušajām latviešu leģionāru kaujām, kā arī skaidrot leģiona Otrā pasaules kara vēsturi. Pieteicēji norādījuši, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki.

Vēl 16. martā Brīvības pieminekļa laukumā piketu - sapulci no plkst. 9 līdz plkst. 15 pieteikusi biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja". Biedrības rīkotais pasākums veltīts "Waffen-SS" upuru piemiņai un, lai norādītu uz "Waffen-SS" noziegumu attaisnošanas bīstamību. Pieteicēji norāda, ka piketā piedalīsies 100 cilvēki.

Vidauskis paskaidroja, ka pieteikumi likumā noteiktajā kārtībā ir iesniegti pašvaldībā, bet vēl nav izskatīti. Pašvaldībai tas jāveic ne vēlāk kā desmit dienas pirms pieteiktā pasākuma. Rīgas pilsētas izpilddirektors pasākumu pieteikumus izskatīs konsultējoties ar drošības struktūrām, kā arī, visticamāk, arī ar pašiem organizatoriem, jo pārklājas pieteikto pasākumu laiks un vieta.

Tas nozīmē, ka būs jāatrod kompromiss starp organizatoriem, Satversmē noteikto pulcēšanās brīvību un drošības apsvērumiem, norādīja RD pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!