Vēl tikai līdz 1. martam augstskolu absolventi un profesionāļi tiek aicināti pieteikties programmā "Iespējamā misija", informē programmas pārstāve Indra Zomerovska.

Tā ir iespēja augt pašiem, īstenot pozitīvas pārmaiņas izglītībā un iedvesmot skolēnus mācīties, lai Latvijas nākamie 100 gadi kļūtu par gudrības gadiem. Pievienoties Iespējamās misijas rindām aicina aktieris Andris Keišs, kvantu fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, fonda "Viegli" līdzdibinātāja Eva Ikstena, hokejists Miķelis Rēdlihs, interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, režisors Dmitrijs Petrenko, "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, dakteri klauni Dr. Sava un Dr. Koko un grupa "Carnival Youth".

"Lai gūtu piepildījumu, ir svarīgi ikdienā darīt darbu, kuram redzi jēgu gan šodien, gan paliekošas ietekmes nākotnē – šajā ziņā darbs Iespējamā misijā, iespējams, ir jēgpilnākais darbs, kādu varu iedomāties," stāsta Eva Ikstena. Savukārt aktieris Andris Keišs un populārā grupa "Carnival Youth" savā aicinājumā pieteikties "Iespējamai misijai" uzsver iedvesmojoša skolotāja nozīmi mācību procesā, norādot, ka skolotājs ir tas, kurš spēj modināt bērnā interesi un prieku par mācībām.

"Par "Iespējamās misijas" skolotājiem var kļūt tikai spējīgākie un motivētākie. Un pat tad darbs skolā, visticamāk, būs grūtākais, ko esi darījis. Taču, Tava līderības pieredze būs pārnesama uz jebkuru citu nozari. Ja Tu spēsi šo, tu spēsi jebko," savā aicinājumā pieteikties Iespējamai misijai norāda Māris Mančinskis.

Tikmēr kvantu fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs aicina programmā īpaši iesaistīties eksakto zinātņu studentus, norādot, ka: "Liela daļa Latvijas skolēnu neuztver fiziku un matemātiku kā kaut ko skaistu un iedvesmojošu. Es ticu, ka daudzi no viņiem vienkārši vēl nav satikuši savu īsto skolotāju, kurš atklātu eksakto zinātņu skaistumu un vienkāršību."

Iespējamās misijas dalībnieki divus gadus strādā par pilna laika skolotājiem un pasniedz savai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus kādā no Latvijas skolām. Līdztekus darbam skolā dalībnieki intensīvi mācās un saņem profesionālu atbalstu, lai attīstītu savas mācīšanas un līderības prasmes. Pēc programmas absolvēšanas liela daļa dalībnieku turpina darbu skolās vai veidojot savas izglītības iniciatīvas, bet daļa izmanto iegūtās prasmes citās nozarēs, ietekmējot izglītību kā aktīvi pilsoņi ar izpratni par izglītību. Tiem, kas nolemj turpināt darbu skolā, programmas absolvēšana sniedz šādas tiesības.

Pieteikties dalībai programmā var aizpildot pieteikšanās anketu vietnē piesakies.iespejamamisija.lv. Šeit pieejama arī plašāka informācija par nosacījumiem, atlases procesu un programmas gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!