Foto: LETA

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien, 21.janvārī, tiksies ar partijas "Vienotība" pārstāvjiem, lai turpinātu nedēļas sākumā uzsāktās sarunas par jaunās valdības veidošanu, informēja Zaļo un zemnieku savienības preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Kučinska un ZZS ietilpstošo politisko partiju tikšanās ar partijas "Vienotība" pārstāvjiem paredzēta plkst.13.00 un notiks ZZS Saeimas frakcijas telpās. Premjera amata kandidāts Kučinskis jau pirmdien tikās ar partijas "Vienotība" valdi un Saeimas frakcijas deputātiem, lai iepazīstinātu ar savu redzējumu par jaunās valdības prioritātēm un veicamajiem uzdevumiem.

Partija "Vienotība" aicinājusi Kučinski uzsākt intensīvākas valdības veidošanas sarunas ar nākamās koalīcijas partneriem un sagaida izlēmīgu rīcību. "Vienotība" arī deleģējusi partijas pārstāvjus dalībai nākamās valdības veidošanas sarunās.

Sarunās "Vienotību" pārstāvēs partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas deputāti Ilze Viņķele un Kārlis Šadurskis, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, finanšu ministrs Jānis Reirs, partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars, partijas valdes loceklis Arvils Ašeradens, kā arī "Vienotības" reģionālo sadarbības partiju pārstāvis, partijas "Valmierai un Vidzemei" priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Valsts prezidents rīkojumu par Kučinska aicināšanu veidot Ministru kabinetu izdeva trešdien, 13. janvārī. Pašreizējā premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība") par demisiju paziņoja 7.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!