Foto: LETA

Pirmdien, 11. janvārī, Rīgas autovadītāji sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas jeb tiks ieviestas tā saucamās "puteņa biļetes", portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē (RD).

Pamatojoties uz Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, attiecīgu rīkojumu izdos Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs. Rīkojums tiks pieņemts saskaņā ar meteorologu prognozēm par gaidāmo stipro snigšanu pirmdien.

Par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā. Tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam.

"Šo iespēju var izmantot jebkura no ģimenes pilngadīgām personām, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Tas apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis," uzsver RD.

Minētos braukšanas atvieglojumus pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipru nokrišņu laikā ziemas periodā, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Par brīvu autovadītāji varēs izmantot pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" transportlīdzekļus. Kā portālu "Delfi" informēja pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" pārstāve Maija Lazdiņa, "puteņa biļetes" uz Rīgas mikroautobusiem neattieksies.

Pirmo reizi "puteņa biļetes" RD ieviesa 2012. gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!