Foto: LETA

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks atteicies kandidēt uz Ministru prezidenta amatu, portāls "Delfi" uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldības domē.

"Man ir liels pagodinājums, ka es esmu uzrunāts kā viens no iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem. Paldies Valsts prezidentam Raimondam Vējonim par izrādīto godu, Saeimas deputātiem par izteikto atbalstu un uzticēšanos, premjerei Laimdotai Straujumai par mana iepriekšējā snieguma novērtējumu un sekmīgo abpusējo sadarbību," uzsvēra Baiks.

"Rūpīgi izvērtējot visus argumentus, es esmu pieņēmis lēmumu un palikšu strādāt Valmieras un valmieriešu labā, lai turpinātu iesākto pilsētas attīstības stratēģijas īstenošanu. Šāds atbalsts no tik daudziem cilvēkiem ir kā papildu motivācija vēl vairāk strādāt Valmieras izaugsmei!" skaidroja Valmieras mērs piebilstot, ka "vienlaikus Valmiera vienmēr būs uzticams un spēcīgs partneris valstij nozīmīgu jautājumu risināšanā un Latvijas valsts stiprināšanā."

Ziņots, ka piektdien izskanēja informācija, ka Valsts Prezidents ir uzrunājis Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Baiku kandidēt Ministru prezidenta amatam.

Baiks 2014. gadā no partijas "Valmierai un Vidzemei" saraksta ievēlēts Valmieras pilsētas domē un kļūst par domes priekšsēdētāju.

Valmieras pašvaldības institūcijās Baiks strādā kopš 2013. gada, jo ir bijis Valmieras pilsētas izpilddirektors, SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" valdes loceklis, kā arī AS "Valmieras Enerģija" valdes loceklis.

Kā ziņots, pēc Vējoņa pirmajām konsultācijām ar iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem pagaidām nav radusies skaidrība, kura persona varētu tikt nominēta premjera amatam. Valsts augstākās amatpersonas konsultācijas šajā jautājumā vēl turpinās.

Prezidents pērn gada nogalē paziņoja, ka nolēmis uzņemties iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā. Vējonis šādi nolēma rīkoties, jo valdošās koalīcijas partijas nav izmantojušas iespējas vienoties par jauno valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!